Randprogramma

Fabeltjeskrantdag

Op 16 december vindt bij Lantaren Venster de voorpremière plaats van de bioscoopfilm De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbos-spelen. In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. Zie de film als eerste en neem meteen een uniek kijkje in de Rotterdamse ontstaansgeschiedenis van de Fabeltjeskrant in Fabeltjesland. We bieden samen met Lantaren Venster een voordelig combiticket aan voor film en tentoonstelling. Reserveer uw combitickets via Lantaren Venster.

Na de voorpremière is de film vanaf 19 december te zien. Ook voor deze voorstellingen is het mogelijk om combitickets te reserveren. In de film zijn stemmen te horen van o.a. Georgina Verbaan, Elsje Scherjon, Armin van Buuren, Richard Groenendijk en Loes Luca.

Echt Waar?!? Bustour tijdens tentoonstelling

De Echt Waar?!? bustour van Werkplaats Walhalla is een hilarische theaterbeleving vanaf de tentoonstelling Fabeltjesland naar en in het Rotterdamse Vreewijk, de bakermat van de Fabeltjeskrant.

In het gezelschap van twee Vreewijkse broers (beiden groot fan van de Fabeltjeskrant) gaat u op pad in een gezellige, oude RET-bus. Al rijdend en wandelend maakt u kennis met het Vreewijk van vroeger en nu, gezien door de ogen van de broers. Op zoek naar hun roots ontdekken ze - naast een groot familiegeheim – dat ook Vreewijk te kampen heeft met nieuwe, hedendaagse problemen en nieuwe bewoners, die het gesprek van de dag bepalen. Hoe zouden de Fabeltjesland figuren daarmee omgaan en wat zou er nu in de Fabeltjeskrant staan?

De voorstelling speelt van 12 t/m 14 en van 19 t/m 28 oktober (herfstvakantie). De opstartplaats van de bustour is bij LP2. U koopt voor zowel de tentoonstelling als de bustour apart een kaartje. Kaarten voor de bustour zijn te koop via de website van Theater Walhalla en voor de tentoonstelling klikt u hier.

Onthulling van plaquette

Op 13 oktober rond 15:30 uur stopt de bustour aan de Langegeer 211 voor de onthulling van de plaquette bij het voormalige woonhuis van Leen Valkenier.
De onthulling wordt verricht door Paul Elleswijk van Havensteder.

De bustour zit helaas al vol, maar uiteraard bent u van harte welkom op Langegeer 211 om de onthulling bij te wonen!

Valkeniersweg wordt Leen Valkenierweg

Op vrijdag 21 september werd de wandelroute officieel in gebruik genomen.
Er werd een gedeelte van de route gelopen, tot bij het begin van de Valkeniersweg.
Daar werd deze straat door de voorzitter van de Wijkraad Vreewijk tijdelijk omgedoopt tot de ‘Leen Valkenierweg’.

Speciale Wandelroute

De historische band tussen de Fabeltjeskrant en Tuindorp Vreewijk kan nu ook worden ervaren door een wandeling te maken langs de iconische plekken in de wijk die iets vertellen over de voorgeschiedenis van de Fabeltjeskrant. De plekken zijn soms onherkenbaar, want na vijftig jaar is er veel veranderd. Dura Vermeer heeft de woningen op de route boven de Valkeniersweide reeds aangepakt en het Noordelijk gebied tussen de Groene Hilledijk en de Lede is nu aan de beurt.

Tuindorp Vreewijk is sinds 2012 beschermd stadsgezicht en heeft meerdere gemeentelijke en rijksmomenten, waardoor de werkzaamheden van Dura Vermeer met veel respect voor het verleden worden uitgevoerd. De routekaart is verkrijgbaar bij Leeszaal Vreewijk, Het Witte Paard, het Vreewijkhuis, de Enktuin en bij winkeliers in Vreewijk en natuurlijk in LP2 bij de tentoonstelling.